Lägenhetsjagande..



Jag är så less på det här lägenhetssökandet. Vi lägger annonser på blocket, björnsbytare, sätter upp lappar...
Så får man bara svar från typ Märsta eller Rågsved eller andra förorter långt bort, trots att vi tydligt har skrivit vilka områden vi kan tänka oss att bo i. Det är inte det att vi måste bo inne i stan, men när vi har en sån fin lägenhet med så centralt läge så vill man ju inte byta ner sig mot nåt som är värt mindre. Så är det.
Eller alla de här svaren där folk berättar sin livshistoria och frågar om vi inte kan hyra ut i andrahand. Jag vet att folk är desperata efter nånstans att bo, men vart ska vi bo då har de tänkt?
Sen får man några positiva svar och får massa förhoppningar på en gång, men så skiter det sig alltid av nån anledning. Oftast för att vi inte har någon sovalkov så tackar folk nej. Eller som lägenheten vi kollade på igår. Bra läge, men inte speciellt fräsch. Ändå hade de mage att begära 100000 kr emellan!? Hejdå.

Det ska fasen inte behöva vara så att man ska tvingas köpa sig en bostadsrätt eller flytta hem för att få någonstans att bo. Flyttar man hem finns det ju förövrigt inga jobb. Och då tycker politikerna att man ska flytta på sig för att få jobb, men vart de tycker att man ska bo det vettefaan? Satsa på att ordna arbetstillfällen runt om i landet, alla ska inte behöva flytta till Stockholm. Och vi som ändå vill bo här, vi ska få välja om vi vill köpa eller hyra bostad.

Jag är så less, vill bara ha en större lägenhet nu. Ett riktigt hem. Men vi blir nog fast här längre än vad vi räknat med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback