God Jul!

image32

Då var det julafton då. Jag kom hit i fredags kväll och det var så fint med lagom mycket snö på träden och marken men idag har allt regnat bort lagom till jul. Men, men. Håller på att koka knäck och håla katterna i schack som desperat försöker bita sönder julklapparna under granen. 
I lördags träffade jag tjejerna. Bonnie, Chibbe och Anneli och det var så himla kul. Nu var det över ett år sedan vi alla var samlade men det var precis lika kul som alltid, som förr i ti´n. :) Och på juldagen ska vi ut och svänga våra lurviga på Wickan!
På kvällen åkte jag hem till Thina & Malin i Svartå och umgicks enda till 4 på natten, mycket trevligt. Igår var tanken att Anneli och jag skulle göra julgodis ihop och kolla på Sunes jul men det hanns inte med :( Anneli jobbade till 4 och jag hämtade syrran på jobbet och kom hem runt fem. Sen skulle städas och julgranen skulle kläs och allt sånt, så det blev för sent. Mycket synd tyckte jag men vad gör man...
Har pysslat och fixat men julkänslan vill inte riktigt infinna sig. Jag var jättepepp på jul när jag var på VFU:n och barnen gick luciatåg och allt (de var så söta!) och vi var på julbord med Crilles jobb, men efter det har jag varit sjuk (igen) och stressat med det ena och det andra och nånstans där tappade jag bort julkänslan. Men jag hoppas den kommer tillbaks snart när man tar på sig julklänningen och fixar maten och så. Grymt skönt och kul att vara hemma i Värmland hos alla nära och kära i alla fall :) 

Har ju inte berättat att jag sett min älskade Jonas Gardell igen. Tillfällig gäst i ditt liv heter showen och den var jätterolig mixat med några djupa, tankvärda stunder, som det alltid är med Gardell. Ena sekunden gapskrattar hela publiken för att i nästa sitta knäpptysta och allvarliga. Älskling var så snäll som överraskade mig med biljetter eftersom han visste att jag verkligen ville gå men inte hade råd :) Han är bra underbar. ♥
 

Otur


Jag blir så trött. Har inte tränat på flera veckor på grund av sjukdom, skola och annat som kommit emellan. Idag stressade jag mig hem från förskolan för att hinna byta om och åka iväg på ett pass. Då upptäcker jag att mina träningskor är borta?! Jag sprang runt och letade och missade min chans att hinna med pendeln...Skorna är puts väck, måste ha glömt dem på friskis. Faan, jag har inte råd att köpa nya skor nu. Har knappt pengar till julklapparna, kommer få ta sparpengar för att det ska gå runt den här månaden. Och det tar emot.
I helgen var jag tvungen att köpa en ny plattång också för den hade beslutat sig för att sluta fungera. Skit också, mina skor som var så bra. :( Kan jag verkligen varit så klantig att jag glömt dem...
 
Jaja, har varit dålig på att uppdatera. Orkar helt enkelt inte. Men det händer inte så mycket, är inne på min tredje och sista VFU vecka. Jag trivs jättebra men det tar all energi. Som utforskande aktivitet gick jag ut med 4 barn i skogen.  Vi grävde vi upp en bit jord och la i lite pinnar, bark och blad. Var orolig att vi inte skulle hitta nåt eftersom det är vinter, men vi hittade en lockespindel på ett träd. Tog med det till förskolan och undersökte. Det kom fram några fler små kryp men det var spindeln som var mest intressant. Eller, såna där långben är ju tydligen inga riktiga spindlar har jag lärt mig. Barnen bestämde att det var en pappaspindel som hette Rubert. Sen blev det lite diskussioner huruvida den var farlig eller snäll, om den hade en hjärna eller inte och om den helst ät pizza eller sallad. Jättekul men svårt ibland att inte ge svar, utan låta deras utforskande och fantasi vara drivande.

Idag har jag bakat pepparkakor med barnen också, det var kul. Längtar till jul som en tok, tror stämningen höjs när man får vara med längtande barn och göra julpyssel. Ska bli mys att komma hem och äta god mat, umgås med familjen och träffa alla vänner.

I övrigt..Crilles vän Crille och hans fru Sandra var i Stockholm i helgen. Så vi har hängt med dem och gått på hockey.
Det var en lite halvhjärtad uppdatering i alla fall..Ni får klara er på det ;)
Hej på ett tag!