25-års festen

Kom på att jag glömt lägga upp bilderna från 25-års festen som jag skrev att jag skulle. Så här har ni dem. Bara en månad senare ;)

           

Påsk

Nu är man tillbaka i vardagen efter 5 dagars ledighet. Åkte hem till föräldrarna i onsdags eftermiddag och har firat påsken där. I torsdags träffade jag min älskade Tina och i fredags hämtade jag upp Crille i Örebro och vi hälsade på Anneli och Per och hunden Hoffa. Hon skällde på oss ett bra tag men sen lugnade hon ner sig. Jättesöt var hon men tyvärr blev jag jätteallergisk :( Vill inte ta allergimedicin med bebis i magen heller..Men vi hade en trevlig kväll i Örebro!
I lördags kom Morfar ut för en påskmiddag med familjen, det var mysigt. Han är så glad över att vi ska få barn, det är kul.
Tre påskkärringar dök det upp som fick godis. Eller  en påskkärring, en påskgubbe och en påsktiger snarare.
Är det en utdöende tradition eller? Annat var det när jag var barn ;) 

Helgen har varit fylld av sol, promenader, god mat och trevligt sällskap precis som det ska vara.
Nu är jag tillbaks i storstan och i vardagen men det är helt ok det också. 

     


 

Barnvagn, skola och Värmland

Igår åkte vi till Babyland för att kolla på barnvagn. Började bli hög tid för det...Det är verkligen en djungel det där, men vi fastnade direkt för en brun kombivagn från Teutonia med svängbara framhjul. Mistral S hette den. Det verkar väldigt smidig att ha inne i stan men ska även fungera för grusvägar och så. Men vi ska fundera lite förståss och kolla lite mer, men det var upp till 12 veckor leveranstid så vi kan inte klura för länge. Var verkligen mysigt att kolla barnvagn, allt blir lite mer verkligt när man gör sånt. Sedan gick vi en sväng på outleten i Barkarby och Crille köpte lite mammakläder till mig på Polarn och Pyret. :) Ett par leggins, ett par jeans och en cardigan. Fanns jättemycket fint faktiskt, men mycket i den minsta storleken S var för stort för mig. Än så länge i alla fall...;)

Idag är pluggdag och jag måste i vanlig ordning iväg till biblioteket för att jaga fler barnböcker. Det är vansinnigt mycket att läsa i denna kurs men kul att läsa och analysera barnböcker. Speciellt såna man själv älskade som liten.
Imorgon ska vi analysera Alfons Åberg, Lotta på Bråkmakargatan, Pettson och Findus och några ungdomsböcker.
ISedan åker jag hem till Värmland imorgon eftermiddag  :) Blir där ändå till måndag och så kommer Crille ner på fredag.
Har inte träffat min mamma på 3 och en halv månad, saknar henne! Det blir mysigt att komma hem, ska passa på att ta det lugnt, gå lite promenader och gosa med tjockkatterna. Träffa Tina och hälsa på Anneli och Per och deras nya hund förhoppningsvis. Gött mos!

Vår

Idag har varit en underbar vårdag, jättevarmt och soligt.
Började dagen med en tvåtimmars föreläsning på Universitetet om bilderböcker, intressant och kul. Sedan kom Therese och hälsade på. Vi skulle äta lunch och var jättesugna på kinamat. Gick runt halva söder men hittade ingen kinarestaurang konstigt nog, så vi åkte in till stan och åt där. Väldigt gott och väldigt kul att träffa min gamla vän. Inte setts sen i sommar så vi hade massor att prata om! Överallt satt folk på uteserveringarna och jag blev lite sugen på en öl. Synd att de inte brukar servera alkoholfri öl på uteserveringarna..
Sedan mötte jag upp syrran och vi gick en sväng på stan. Jag köpte en mammatunika på rean på Topshop. Kul att hitta nåt, är ju inte det lättaste att hitta roliga mammakläder. Magen växer som bara den nu, det är nästan lite läskigt att se förändringen. Men mest mysigt förståss! 

Crille har varit i Sollefteå sedan i tisdags och kommer inte hem förrän på söndag så jag saknar honom massor. Tomt här i lägenheten. I dag har han fått begrava sin morfar så det är tråkigt men skönt för hans mamma att barnen varit där hela veckan och hjälpt till med allt. 

Det känns i ryggen att jag gått runt hela dagen så nu ska jag lägga mig i soffan med en påse naturgodis som sällskap. 
Hoppas på lika härligt väder imorgon! 

Ska snart lägga upp lite bilder från min 25-års fest när jag orkar också.