Tävlar



Tävlar om denna underbara filt hos smagryn.blogg.se

Sol


Idag är det helt underbart väder, vår termometer i sovrummet vidar på 28 grader. Något missvidande kanske, men bra varmt är det i alla fall. Crille har åkt iväg för att fiska med Robin och jag väntar på Maertha. Vi ska gå till Vitabergsparken och sola lite. Det är underbart att vi har gångavstånd dit, gillar verkligen den parken.
Hoppas på en kanondag!

Stora åka-fel dagen ;)

Har inte så mycket kul att skriva men kände att det var dags att uppdatera med ett inlägg.
Dagen idag började med att jag åkte fel och kom försent till skolan. Var djupt försjunken i min bok och klev på tunnelbanan och märkte inte förrän jag var i Gärdet att det var fel linje så det var bara att vänta i 10 min på nästa tunnelbana och åka tillbaks och byta.
Jag fick i alla fall B på uppsatsen vilket var kul :)
På eftermiddagen skulle jag hem till syrran som fyller år idag. Hon blev ju firad i lördag då hon hade kalas och fick present av mig då, men Mamma och Pappa hade bett mig köpa deras present och åka dit med så det gjorde jag förståss. Köpte en fin blombukett också. Skulle ta en buss från Sundbyberg men Sara råkade säga fel station som jag skulle gå av på så jag åkte vidare ett tag innan jag anade oråd och gick av. Tog en ny buss tillbaka och så fort jag gick av den började det spöregna. Fick sedan gå i en kvart  i min nuvarande snigelfart i spöregn med en jacka som inte längre går att stänga, så magen blev bra blöt och jag var på lagom muntert humör. Men det var trevligt att hänga med syrran i några timmar och sedan tog vi sällskap när jag skulle hem och hon ut och svira.
Crille är på fotboll så kom hem till en tom lägenhet nyss. Men det är nog dags att gå och lägga sig ändå, imorgon ska jag vara på Djurgården klockan 9 för studiebesök på Junibacken, mysigt.

Helgen

I fredags fyllde min käre Pappa 60 år så han och Mamma kom upp hit till Stockholm. Vi gick ut och åt på en turkisk restaurang här på söder och sedan gick vi hem till oss och åt tårta och umgicks. Förutom middagen fick pappa presentkort på ölprovning och biljett till Madonna på Ullevi senare i sommar som han ska gå på tillsammans med syrran, det blir kul för dem!
Crille hade köpt en 12 årig whiskey och tryckt en tröja till honom.

På lördagen gick vi runt i stan i solen och på kvällen blev det eurovision här hemma med god mat och andra godsaker. Men vilket sömnpiller till tävling det var i år! Inte för att det brukar vara jättebra men några roliga bidrag brukar ju vara med. Allt var värdelöst i år tyckte vi allihop. Pappa gillade Norge men inte vi andra, skittråkig låt ju.

På söndagen blev det en tur till Ikea och vi passade på att köpa lite grejer till bebis. Skötbord, madrass, spjälskydd, täcke, kudde och sängkläder. Tyvärr upptäckte vi att madrassen är för liten, och det fanns inget mindre på Ikea. Så vi får lämna tillbaks den och köpa på babyland istället, enda stället där rätt mått finns. Antar att det är för att vi har vår gamla säng, inte så vanligt längre. Irriterande värre! Största problemet just nu är att hitta ett spjälskydd som passar vår säng, verkar omöjligt. :/
Efter Ikea åkte vi hem till Sara ett tag för att se hur hon har det i nya hemmet och därefter for mamma och pappa hem till Värmland igen.
Mysigt att umgås med familjen hela helgen och jag tror pappa var nöjd!

På kvällen bestämde jag och Crille oss för att gå på bio. Vi hade inte råd egentligen men hade 200 kr över från vår bebis-ikea-budget så vi tänkte unna oss att se Änglar och demoner som vi båda sett fram emot. Men det var inte värt pengarna. Inte alls så bra och spännande som boken.

Igår var jag i Skärholmen och såg teatern Dårfinkar och Dönickar med skolan. Älskar boken och teatern var helt ok för att vara en ungdomsföreställning. Alltid kul att gå på teater och det ska bli intressant att analysera den i skolan nästa vecka. Resten av denna vecka är ledigt, så skönt! :)
Ikväll är det profylax igen sedan får vi se vad resten av veckan och helgen bjuder på. Kanske ska vi vara hundvakt :)

v. 30

 

Gravid vecka 30


Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Snart helg igen..

..veckorna går så sjukt fort! Snart är det bara 10 veckor kvar av graviditeten, tyckte nyss man satt där med stickan i handen och såg ut som ett stort frågetecken ;)
Jag och bebis mår bara bra iaf, jag har ju ont i ryggen men det får man ta. Bebis sparkar jättemycket och Crille kan känna det tydligt nu, han blir så glad varje gång hans hand möts av en spark :)
Vi börjar verkligen längta efter att få träffa vår lilla älskling!

Denna helg blir nog lugn, har inget inplanerat. Vädret är ju sådär..Men förra helgen hade vi kanonväder och vi var ute en massa. I fredags åkte vi till Fjäderholmarna med Jenny & Andreas och njöt av skärgården. I lördags var vi på stan och på kvällen blev det grillning med tidigare nämnda par. Första grillningen på vår takterass, med vår första egna grill! 
Hela helgen var jättemysig och i måndags var det dags för Metallica också. Hann se ett par låtar, sedan blev jag alldeles kallsvettig och konstig och fick gå ut. Vet inte om det var pga bebis eller att jag ätit dåligt. Det blev nån reaktion ialla fall men det gick över så fort jag kom ut. Crille fick sitta kvar, så att nån av oss fick se spelningen åtminstone.
Drack lite vatten och åt lite chips och gick runt en sväng. Var lite orolig för om bebis skulle bli stressad av musiken, det är ju verkligen hög ljudnivå. Man vibrerar ju i hela kroppen av basen så det var lite svårt att avgöra bebisens sparkar också, så jag stannade ute ett tag för säkerhets skull. Där mötte jag en annan gravid tjej vars bebis inte alls hade gillat musiken. Så vi satt utanför och lyssnade och pratade en lång stund. Efter ett tag kom en tredje gravid ut som också hade blivit kallsvettig och yr. Det måste ha sett rätt komiskt ut där vi satt på rad tre tjockisar. 
Efter ett tag gick jag tillbaka in i alla fall och med jacka, tröja och väska som ljuddämpare på magen kunde jag avnjuta slutet av konserten därinne. Han höra flera gamla godingar och spelningen var jättebra. Så det var kul trots allt :)  

I veckan har jag skrivit tenta och i morgon börjar nya delkursen, får se hur den är.
Nu ska jag vila min rygg lite, sen biblioteket nästa och så fika med syrran!

Pust

Tentan är inlämnad och jag ska pusta ut i badet. Den här tentan var kort så jag blev lurad att det inte skulle vara några problem, men det var klurigare än jag räknat med. Lämnade in den en minut innan deadline. :P
Det underbara efter en stressig tenta är att njuta av att inte göra nånting. Ska bara koppla bort hjärnan framför tv:n hela kvällen. Återkommer med ordentlig uppdatering i morgon!