Torsdag

Idag har vi haft en mysig dag. Jag kände mig duktig, lagade matlådor, dammsög och städade lite. Casper har fått leka med lite köksredskap, det var spännande. Och så har vi haft massa krypträning, han ålar mer och mer nu. Jättekul! På eftermiddagen kom Maertha förbi en sväng. Nu sover Casper gott och vi ska äta en sen middag. Det blir något så kulinariskt som fiskpinnar och kokt potatis ;)








Casper 7 månader!


Idag fyller min älskling 7 månader!


Helg & gnällig bebis


Helgen har varit mysig. I lördags tog vi en myskväll med pizza och godis och hyrde film. Har inte hyrt film sen Casper var ett par månader och kunde ligga och sova i famnen medan man kollade. Det är värsta lyxen för mig att kunna sitta och kolla på en film på kvällarna, sådant man tog för givet förr men som jag inte kunnat göra på jättelänge eftersom Casper haft såna sömnproblem. Så jag njuter så mycket av kvällarna nu!
Dock har Casper varit jättegnällig i några dagar nu, vet inte vad det är. Trodde det var för att han var snuvig men det har ju gått förbi och han är fortfarande gnällig. Det tar lång tid för honom att somna på kvällarna, men sen sover han i alla fall bra. Han tappar humöret jättefort och så fort man går in i ett annat rum börjar han gnälla och lite slut gråta. Lite dålig aptit. Vad händer?! Tror han är lite frustrerad för att han vill så mycket som han inte kan än, han försöker ju åla och krypa men kommer inte framåt än utan bara runt i cirklar. Den fjärde tanden har precis spruckit igenom också.
Eller kan det vara nån utvecklingsfas? Har ingen koll på dem, nån som vet vart man kan läsa om dem??

Idag skulle vi gått till Öppna förskolan och på eftermiddagen skulle Iwona kommit hit. Men det blir inget med det tyvärr. Iwona kunde inte och det är så mycket snö, inställda bussar och förseningar på grund av snön så vi skippar Öppna förskolan också och stannar inne och myser.

Fredag


Igår var vi på Öppna förskolan för första gången med några från mammagruppen. Vi var med på sångstunden och satt sedan och pratade lite, trevligt! Vi har sagt att vi ska gå varje tisdag. Skönt att ha nån aktivitet inplanerad varje vecka. Skulle vilja börja på babysim också, men det är så jäkla dyrt så vi avvaktar lite...

Idag har Casper sovit jättebra, hoppas kvällen går lika smidigt. Crille ska på afterwork så jag är ensam. Casper brukar alltid kolla mot dörren den tid Crille kommer hem från jobbet och blir superglad när han kommer, ikväll för det duga med mamma. Men i morse hade vi en mysig stund med bus och sång innan Crille åkte till jobbet. Snacka om att pappa är favoriten just nu! Det är bara kul tycker jag, och jag gissar att det kommer ändras många gånger genom åren...
Casper vaknade 5 i morse och tyckte det var dags att gå upp. Det tyckte inte mamma så jag fick gå upp och ramsa och göra lite trevliga husljud för att han skulle somna om. Sen kunde jag inte somna om själv, så idag är jag trött. Men, sover ju så otroligt mycket mer än innan kuren i alla fall! Ikväll ska jag äta lite godis och kolla på tv, Solsidan ser jag fram emot! Efter det blir det till att sova tidigt.

6 månaders koll & semlor


Idag kom vi äntligen iväg på 6 månaders koll, fast Casper är ju närmare 7 månader nu. Han vägde 7745 g och var 68 cm lång och han ligger jättebra på sin kurva, skönt! Han var lite kinkig när läkaren skulle undersöka honom men vi sjöng för honom och då gick det bra.
Nu sover lillkillen och jag och Crille har precis ätit varsin semla. Nu mår jag lite illa, alldeles för mycket grädde för min smak. Semlor är lite överskattat, men en per år kan vara gott i alla fall. Crille kollar på OS och jag ska nog läsa några sidor i Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Ska gå och lägga mig tidigt, hoppas på att få sova hela natten men vi får se! I natt sov jag oroligt, vaknade förvirrat och fick för mig att Casper låg och sov i köket och frågade Crille varför han hade dörren öppen när Casper skulle sova därinne?!? Haha..ibland blir man ju rädd för sig själv!

Alla hjärtans dag


Tyvärr slapp vi inte undan förkylningen. Casper har varit jättesnorig, hostig och gnällig. Jag mår sådär, hade jätteont i halsen i natt men nu är jag ganska pigg. Det här är första gången Casper är sjuk och han har varit så ynklig. Mellan varven glad men minsta sak som gick honom emot började han storgråta för. Plutten!
I natt har han sovit dåligt också, så Crille och jag delade på natten. En gång i timmen vaknade han ungefär, och vi fick gå in och ge honom dricka och suga ut snor ofta.
Hoppas vi mår bättre imorgon!

Casper fick en jättesöt liten gosehund som Crille köpte idag. Han var ju tvungen att få en alla hjärtans dag present såklart. Halva kostnaden gick till SOS barnbyar också, bra där!

Nu ska jag lägga mig på sängen och äta lite choklad som jag fick av älskling idag! Sen hoppas jag vi får sova bättre i natt...



 


Feb. 12, 2010


Usch vad jag är kass på att uppdatera.
Nu har jag ju dessutom mer tid, när Casper sover i sin säng och jag slipper vara ute och gå med vagnen tre turer om dagen. Får skärpa mig lite.
Vi kämpar på med sömnen, det går lite upp och ner, men vi har gjort enorma framsteg! :)

I helgen var Caspers faster Jenny, Andreas & Noel här och Casper fick leka med kusin. Lille Noel hade blivit så stor, sötnosen! Det känns lite lustigt att han är två månader yngre än Casper när han är så mycket större. Han väger redan över 9 kg och det är ju stort, men jag tror Casper är ganska liten för sin ålder också? Men alla är ju olika som tur är :)
Har varit och köpt en åkpåse till Casper så att vi kunde börja med sittvagn, kändes som det var dags för det nu!
De fanns i rosa, blått, blommigt och guld så det fick bli en i guld. Matchar rätt bra till den bruna vagnen. Gissa hur många "guldklimp- i-guldpåse" kommentarer jag har fått? ;)

Det var jättetrevligt att träffa familjen Rudin-Östlund, synd att det är så långt till Östersund. Vi saknar dem! Börjar kännas tomt här i Stockholm utan rötter, med min familj i Värmland och Crilles i Östersund. Nån barnvakt kan vi ju aldrig ha, känns som Casper är för liten för att lämnas till nån vän än och det är trist för våra familjer att missa så mycket i hans utveckling. Vi får väl se om vi blir kvar här i storstan eller ej...Innan Casper är tre år ska vi ha bestämt oss i alla fall har vi sagt. Det känns ju inte schysst att rycka upp honom då när han börjar få kompisar.

Nu är det helg igen, dagarna går så fort! Det blir lugnt här, Crille har varit förkyld men jag tror att jag och Casper klarat oss. Hoppas det. 




Casper var jätteintresserad av Noel och blev jätteivrig, ville ta på honom och bitas. Stackars Noel blev rädd men kollade gärna på avstånd.



Casper med faster Jenny



Lek på mattan



Modokillarna!



På promenad i sittvagnen, det var jättekul att få titta sig omkring lite mer, tyckte Casper.

Min finaste


Look at the stars, look how they shine for you ♥