Glad mamma

Tack till snälla Sara som uppdaterat min design lite :)

Ni vet ju att vi har haft väldiga problem med Caspers sömn. Efter månader av sömnbrist för hela familjen där vi provat allt och inget funkade började vi med Anna Wahlgrens sömnkur. Vi är i inne på 4:e dagen och hittills har det gått jättebra. Han sover! I natt sov han 9 timmar i sträck. Det är helt otroligt och vi är så mållösa :) Ska skriva mer om detta sen...Ville bara skriva att vi är så glada att nåt händer!

Casper blev 6 månader i söndags och den tredje tanden passade på att bryta igenom. Stora killen! Kan inte förstå att han är ett halvår, vad hände? 

Har precis beställt lite grejer från Ellos rea. En klänning till mamma, lite kläder och en overall till plutten så att vi kan byta till sittvagn. Snart är det dags att väcka Casper som sover middag i sin säng (helt sjukt bara det!)Kommentarer
Postat av: maertha

gud vad härligt!

2010-01-27 @ 13:32:59
Postat av: Malin

YAY! Grattis Åsa! vad härligt!!! Vad skönt det måste kännas!!! as kul!

Postat av: Malin

YAY! Grattis Åsa! vad härligt!!! Vad skönt det måste kännas!!! as kul!

2010-01-27 @ 19:37:34
URL: http://mmlw.blogg.se/
Postat av: Anneli

Heja Casper och sömnen! Skönt att ni äntligen får sova. <3

2010-01-28 @ 14:02:42
URL: http://rockaroll.blogg.se/
Postat av: Emma (mamma till Viggo)

Hej! :) Tack för din fina kommentar. Vilken mysig blogg du har! Ser att våra söner är jämnåriga!! VAD KUL :D Din blogg måste jag följa. Hoppas allt är bra med er, så söt han är er lillkille! :)

2010-02-02 @ 16:30:16
URL: http://mammatillviggo.blogg.se/
Postat av: Millan å Tuva

hej, kul att du hittat till min blogg.

Tråkigt att höra att ni har sömnproblem. Det har ju vi med haft, BIGTIME!! Tuva har alltid sovit dåligt, så efter mer än 6mån dålig sömn så sökte vi hjälp på barnläkarmottagningen och fick bra o konkreta råd hur vi skulle göra.

Man skulle kunna kalla det för utmattningsmetoden.

Vi håller henne vaken helt enkelt (eller enkelt är det inte alls) tills hon nästan stupar.. Från att ha fått sovit 3ggr/dag (hon sov då bara korta stunder) till bara en gång och då SKA hon sova minst 1.5 timma. Ibland blir det lite omvaggningar och sånt men hon måste sova ordentligt annars orkar hon inte vara vaken till kvällen.

Så från att ha varit vaken ca 2 timmar i taget så är det nu minst 5 timmar. Första veckan var jobbig för en trött bebis är ingen charmig bebis. Men stålsatte man sig så gick det!Och vi ger nu mer mat dagtid. Vaknar hon på natten så får hon inget annat än vatten. Och det räcker för henne..

Vi kör lite som 5mm och väntar med att gå in till henne när hon är lessen (eget rum började vi med i samband med nya rutinerna). Ibland somnar hon om själv och ibland går vi in till henne. Då ger vi bara lite vatten, i med napp, och gå sen ut igen. Tar inte upp henne eller så utan gör minsta möjliga!Jag köpte med en sån där tjockare sovpåse (typ sovsäck) eftersom hon bökar så mkt och dels väcker sig själv och sen blir lite kall då täcket åkt av. Den funkar kanon!Hon somnar nu själv med, det är inga problem eftersom hon är helt slut när hon får sova så nattningarna går galant nu! Det här med att man ska hålla henne mycket vaken på dagarna har inneburit att jag varit fast hemma, så allt annat har fått prioriterats bort! Inga promenader (bara när det är sovtid och då är det 2 timmars svängar som gäller så hon sover!), inga bilturer för hon får inte tjuvsova i bilen. Utan jag har fått vart hemma o försökt roa en trött bebis. Jobbigt men det går!Jag kan skriva ner vårt schema o matmängd så kan du ju jämföra med erat:kl 05-06: Välling ca 160ml(då anser jag det är ok med mat då det är morgon, än om tidig..)

Hon somnar sen om till

kl 8: Gröt (av 5 msk pulver) + plommonpuré

kl 11.30: Lunch. Matpuré (ca ½ stor burk), äter hon dåligt så får hon även gröt

kl 13-15 (ca): sover. Hon får inte sova före kl 12.30 får då blir em för lång

kl 16.30: Middag. Puré eller gröt.

kl 19: Gröt (4 msk pulver)

kl 20: Go natt välling ca 180ml. NATT!Vi ger sista vällingen när hon ligger nerbäddad i sängen så när hon ätit klart vänder hon bara på sig o somnar på studs!Alltså, en tokmätt och toktrött bebis är en sovande bebis! Från att ha blivit väckt i snitt varann timma (eller oftare) sover hon jättebra nu! Egentligen ganska enkla medel som vi tagit till. Men det har funkat för oss! Fråga jättegärna om nåt, jag är absolut ingen expert men har lärt mig en del på vägen!

Lycka till!!!!

2010-02-04 @ 14:04:55
URL: http://tjockissafari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback