Magdalena Graaf

image31

Har precis läst ut Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf. Jag har gråtit och förundrats om vartannat. Jag har nog tillhört dem som varit lite fördomsfull när jag hört namnet Magdalena Graaf. Silikonbröst, blonderat hår och en dålig radiohit. Men så såg jag henne på Videokväll hos Luuk. Jag tyckte att hon verkade så härlig, jordnära och rolig. Och hon fick nästan Luuk att börja gråta när hon berättade om hennes exman som misshandlade henne, vilket fick mig att gå och köpa boken. Nu har jag fått en ny förebild. Vilken kvinna! Hon har gått igenom så otrolig mycket och genom att läsa denna bok får man inte bara en hemsk insikt i hur det måste kännas att leva med någon som bryter ner en psykiskt och fysiskt, utan också en förståelse om varför hon gjort de val hon gjort i sitt liv. Magdalena är en jättestark och beundransvärd människa och mamma. Rekommenderar verkligen den här boken!

Okej, det var dagens boktips...
Jag fick gå hem från praktiken idag efter bara en timme! Jag fattar inte hur jag lyckas, men jag har gått och blivit förkyld igen. Har ju bara varit frisk i några dagar från förra omgången. Och jag som aldrig brukar bli sjuk. Jag har visserligen ingen feber eller så, det är bara näsan som rinner och halsen som gör lite ont. Men man kan ju inte vara på dagis och smitta. Det räcker med att vinterkräksjukan går där nu..

Så nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla på Tillbaka till framtiden 2. Hade aldrig sett de filmerna, men de är några av Crilles favoritfilmer så vi kollade på ettan i lördags och den tyckte jag jättebra om. Får se om tvåan är lika bra.

Länk till Luuks intervju med Magdalena Graaf. Måste ses! ;) 
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=953717

Idol


image29

Hur fan kunde Daniel åka ur Idol igår? Han var ju bäst. Nu har alla mina favoriter försvunnit. Christoffer, Evelina och Daniel. Jag fattar inte att Kalles-kaviar snubben Andreas har fått vara kvar så länge.
Marie sjunger jättebra men känns lite tråkig medan Amanda är en störtskön rocktjej men hennes hesa skrikröst blir lite tröttsam i längden. Fast jag hoppas ändå att hon vinner. 

Jag längtar verkligen till jul nu förresten. Imorgon ska vi gå på stan och köpa lite klappar. Mys. ♥

Längtan

image28
Idag har älskling varit duktig och öppnat ett sparkonto där vi varje månad ska föra över pengar till en resa. I stället för julklapp ska vi föra över 1000 kr var dessutom. Så till sommarn ska vi ta oss iväg! Helst vill vi ju till USA men vi får se hur mycket pengar vi lyckas skrapa ihop. Nånstans ska vi i alla fall :) Längtar så himla mycket efter att dra ut och resa nu...Alldeles för länge sen sist.

I övrigt har jag varit förkyld i snart en vecka men nu börjar det släppa. Det bröt ut lagom till vi anlände till Östersund, så jag orkade tyvärr inte med så mycket där uppe. Men Hans & Annikas inflyttningsfest kom jag iväg på i alla fall och vi hade jättekul.
Imorgon har vi inlämning på en stor uppsats och för en gångs skull sitter jag inte och panikskriver nu utan är faktiskt klar. Om det är bra eller ej återstår att se...

Östersund nästa

Har haft två intensiva veckor med en massa plugg och praktik. Knappt hunnit med något annat men försöker komma på roliga saker som har hänt..hmm? Var på danspass på friskis och det var bland det roligaste jag gjort :) Kul att de ska börja med det på riktigt i vår, jag ska gå på varje pass ;) saknar dansen.
Sen har vi varit på premiären på Saw 4 och den var riktigt bra. De är bland mina alltime favorites de där filmerna, och med den fjädre (sista!?) föll bitarna på plats. Mamma och pappa var här en sväng i söndags efter deras Ålandskryssning och jag fick choklad och parfym-DKNY red delicious av världens snällaste mamma.
Annars har det mest varit skriva, läsa och praktik.
Men imorgon åker vi till Östersund över helgen. Ska bli skönt att komma iväg lite från all stress. Tåget går 7.15 imorgon bitti så det är nog dags att krypa till kojs.
Godnatt!

frukost

Sitter här och knaprar riskakor till frukost. Vår kyl från medeltiden har jävlats igen och stod på 10 grader, så det var bara att slänga allt :( Inte första gången den ställer om temperaturen så här heller...suck.
Snart ska jag åka till Cheyenne och vi ska skriva några föreläsningsloggar. Sedan är det hem och försöka jobba lite mer med processskrivningen, har kört fast och fick ihop 6 rader på hela gårddagen. Det är intressant men den svåraste uppgiften i utbildningen so far.
Men i eftermiddag kommer min syster hit till Stockholm.Yihoo! :) En helg med shopping med andra ord, det ska bli himla trevligt. Linnea är också i stan i helgen så henne ska bli kul att träffa på en liten fest imorgon antagligen.

Nu är det dags att gå till bussen.