En vecka i värmland

anneli, erika & jag på juldagen

Imorgon är det dags att åka tillbaka till Stockhom igen. Tanken var ju att jag skulle åkt redan i tisdags, biljett var bokad och allt. Men jag kände att det blev alldeles för kort tid här, hade knappt hunnit träffa några vänner alls. Så, jag köpte helt enkelt en ny biljett och det var det värt. Så skönt att vara hemma och ta det lugnt och hinna träffa alla, lite synd att jag inte kunde träffa Bonnie och Victoria bara men vi sågs ju för en månad sen i alla fall. Och älsklingen och jag har verkligen hunnit sakna varandra nu under den här veckan, vilket jag tror var nyttigt eftersom vi annars spenderar nästan all tid tillsammans.

Hm ja, hur som helst. Julen var bra. Julafton var lite seg först som den brukar. Dessutom jobbade både mamma och syrran fram till två så pappa och jag gick mest runt och småpysslade. Jag kollade på mumintrollet på tv-så mysigt! :) och sen åkte jag in till karlskoga och hämtade upp morfar och syrran. Sedan blev det lite kalle (sara och jag zappade mellan grey´s anatomy-båda missade avsnittet i tisdags) och så massa mat. Drabbades av vad mamma kallade "paltkoma" efter maten och halvsov nån timme innan vi började öppna julklappar. Fick massa fint och alla verkade nöjda :) 

På juldagen var det förfest hos Anneli & Peter och sedan utgång på Wickan. Blev inte så mycket dricka vilket var ganska skönt men i ärlighetens namn berodde det nog mest på att det blev så bråttom på förfesten och jag inte hade råd att dricka just nåt ute, men men. Mycket folk men få man kände igen tyvärr, de flesta var väl på statt. Men vi hade kul, nåt halvdåligt coverband spelade massa hårdrocksklassiker så Anneli och jag var längst fram och skrek med, det var trevligt. 

På annandagen åkte jag hem till Thina. De hade fått sån där pizzamaskin (pizza pronto eller vad tusan det heter) i julklapp som vi provade. Eftersom vi är två rätt hetsiga personer så stressade vi ju up oss varå pizzorna blev brända men degiga och osammanhängande fast det var rätt gott ändå ;) Tog vår sedvanliga promenad och pratade massa, alltid lika skönt. Saknar dig så mycket när jag är i Stockholm, gumman! 

Igår kom Elin ut en sväng och hängde, vi har inte setts sedan i somras så det var mys. 
Idag var syrran och jag i örebro på rean men jag hittade ingenting och tur var väl det för jag har inga pengar. De rear ju bara ut de fula kläderna som inte vill köpa annars. Fattar inte varför folk blir så galna så fort det är rea, det är ju rena kriget, jag är glad att jag inte jobbar i affär.  

Imorgon ska jag upp tidigt och träffa Josefin en sväng innan det bär av hemåt.


Dan före dan före..

Så, nu har jag helt impulsivt skapat en blogg.
Sitter hemma i Degerfors och hade inget att göra. Får väl se om jag orkar underhålla den.
 
I övermorgon är det julafton :) Jag fullkomligt älskar jul, julmat, ge bort klappar (att få några är väl inte helt fel heller), julmusik osv...Allt känns liksom lite extra glittrigt och allmänt mysigt på jul. Men bäst av allt är ju såklart att få komma hem och spendera tid med familj och vänner. Saknar alla här hemma så mycket.

Idag släpade jag mig upp vid halv sju, vilket är en bedrift för mig som varit arbetslös och sovit bort halva dagarna ett tag nu. Anlände i Degerfors 10.51 och åkte hem och tog en macka och gosade med katterna. Sedan åkte syrran, Anneli och jag in till Örebro för lite sista shopping innan jul. Fick träffa syrrans nya pojkvän Jimmy också. Han blev klart godkänd. :)

Efter det blev det klassisk fredagsfika på paris och vidare hem till Knutsbol. Underbart att vara hemma och få träffa alla igen. Saknar baby dock som är hemma i Östersund, synd att vi inte kan fira jul ihop.