Livet är underbart!

Ett litet snabbt inlägg bara. Familjen mår bra, mitt blodtryck är fortfarande högt men jag försöker vila så mycket som möjligt och mår mycket bättre i alla fall. Casper är helt fantastiskt underbar och vi är så lyckliga över att vi fått honom ♥
Återkommer med förlossningsberättelse och sådär längre fram.
Nu är det dags att amma igen ;)


Vår son är här!!!


Casper föddes den 24/7 kl 00.31 50 cm lång och 3590 gram

Casper 1 dygn gammal.

Läget

Var iväg idag igen till specialistmödravården och blodtrycket hade stigit lite mer, plus att jag hade lite äggvita i urinen nu så det är havandeskapsförgiftning. Men inte så farligt än så länge, men risken är nog stor att jag blir igångsatt. Ska tillbaka på fredag för nya prover så får vi se.
Nu ska jag vila!

Högt blodtryck

Förra veckan hos barnmorskan hade mitt blodtryck stigit så igår skulle jag tillbaka för att kolla extra och då hade det stigit ännu mer. Hade 143/92 hos bm så jag blev jätteorolig. Men jag hade ingen äggvita i urinen i alla fall, vilket var bra. Högt blodtryck kan vara tecken på havandeskapsförgiftning, om man får äggvita också. Jag har mått illa och varit lite yr de senaste dagarna och det kan vara symtom. Barnmorskan tyckte inte alls jag såg pigg ut, och det känner jag mig ju inte heller men det är så svårt att veta vad som är normalt och inte. Jag menar, hur många mår tiptop en vecka innan de är beräknade att föda?
Jag såg att min barnmorska blev orolig också, och då börjar man ju nästan grina. Fick lägga mig och vila ett tag så kom hon och tog ett nytt blodtryck och då hade det sjunkit ialla fall vilket var ett bra tecken.
Men jag hade också gått upp nästan 2 kg sen förra onsdagen, alltså har jag svullnat upp massa mer, vilket man också gör om man får havandeskapsförgiftning :/
Så, blev skickad till specialistmödravården. Crille tog bilen från jobbet och gjorde mig sällskap. Där fick jag ligga med ctg-kurva ett tag där de mäter bebisens hjärtslag och mina sammandragningar. Jag hade tydligen många sammandragningar som jag inte kände av. En kraftig kände jag dock. Den gjorde inte ont, men var obehaglig. Hur ska det kännas sen då när de gör ont också? Gulp...
Bebisen mådde bra ialla fall och läkaren kollade så att det fanns mycket fostervatten också.
Ska tillbaka på onsdag för att kolla igen och måste ringa förlossingen om jag får några symtom som ont i huvudet, flimmer eller ont i magen.
Eftersom havandeskapsförgiftning kan vara farligt för barnet leder det ofta till att man blir igångsatt men eftersom det är så nära ändå nu så vill de vänta och hoppas att det kommer igång av sig självt. Vilket jag hoppas det gör snart ju! Vill inte bli igångsatt..

Så nu får jag bara vila...Jag fick inte ens laga mat för Crille igår...Haha, kommer bli jättetråkigt att inte kunna göra nåt men får försöka njuta av det och inte oroa mig för mycket. Men det är svårt.

Jag som ville baka och laga mat så man kan lägga i frysen, lär väl inte hinna laga mat när bebis kommit. Men det får jag väl strunta i.
Typiskt, har ju haft en så smidig graviditet och så ska det hända nåt sånt här på slutet. Suck.


En Axel

I natt fick en av mina bästa vänner en liten son,  Axel :)
Det känns så underligt att hon är mamma nu, eftersom vi följts åt denna resa tillsammans. Snart är det vår tur!
Usch, vad rörd jag blev när hon ringde. Så häftigt att de har sin bebis nu!

Stort grattis till Josefin och Marcus! :D

Tankar kring graviditeten

Veckan har varit lugn, har hängt en del med syrran och Maertha och i övrigt bara slappat och fixat lite här hemma. Gäller ju att vila så mycket som möjligt nu. Men ikväll ska vi ut och äta med en kompis till Crille från Östersund. 

Känner mig lite stressad över att bebisen kan komma när som helst. Den kan komma imorgon eller om 4 veckor, båda delarna är lika normalt. Det är så stort tidspann! Har inte känt så mycket nervositet inför fölossningen men det börjar komma smygande. Det är bara så svårt att inse att man kommer ligga där på förlossningen. Ska jag verkligen föda fram den här bebisen? Men, ut kommer den ju på något sätt. Det är bara att lita på barnmorskorna och sin egen förmåga.
Känner större oro kring att bebisen ska vara frisk och må bra, än för smärtan vid förlossningen.

En stunden längtar man och vill att den ska komma ut nu, andra sekunden får man separationsångest från magen. Jag har haft en väldigt bra graviditet, lite ont i ryggen men annars har jag inte haft så mycket krämpor. Det är nu sista veckorna som jag börjat få ont i fogarna och det är tungt att gå, men det kan jag ta eftersom det är så kort tid kvar. Har varit så fantastiskt att vara gravid, magen som växer och bebisen som sparkar. Sån häftig upplevelse!
Är dock glad att det varit svalare väder denna vecka, det var lite jobbigt att hantera värmen med 12 kg extra. Så för min del får det gärna fortsätta vara såhär ett tag till. Lite sol kan det ju få vara, men inte så varmt tack ;)

Jag kan inte fatta att vå bebis snart kommer vara här..Det är så overkligt och dessa månader har gått så otroligt fort.
Undrar vem det är som ligger där inne?
Spännande värre!

Tillbaka i storstan

Nu är vi tillbaka i Stockholm efter härliga sommardagar på landet.
Idag var det dags att gå till barmorskan igen. Allt såg bra ut, jag hade inte gått upp nåt mer i vikt men det behövdes tydligen inte heller. Jag har gått upp 12 kg och mellan 12-16 ungefär är normalt under en graviditet. Lite sämre järnvärde, så får börja med piller nu.
Mina fötter är jättesvullna så det är jobbigt men fick tips om att dricka citronvatten. Får se om det hjälper nåt.
Bebisen har fixerat huvudet i bäckenhålan och hon sa också att det är ingen stor bebis, vilket var skönt att höra. Är rädd för att behlva föda en bautabebis.
Crille fick känna bebisens huvud och sedan lyssnade vi på hjärtat igen, och jag höll på att börja gråta den här gången. Blev så rörd över att han fick känna lilla huvudet och att sen lyssna på hjärtat direkt som alltid gör en så glad, det blev lite mycket. Älskade bebis!

Sedan har vi umgåtts med Jenny resten av dagen och så hem och vila fötterna i högläge. 
Nu ska jag kolla på barnmorskorna Norge. Handlar om dödfödslar idag, inte så smart att kolla på egentligen kanske (Crille är inte hemma och kan trösta heller) men men..