Sicily!

Om ett dygn är jag vid medelhavet. Har längtat så länge så det känns så konstigt att det är dags nu. Ska bli underbart!

Igår hade vi möhippa för Josefin. Det var roligt. Vi var på Gröna Lund och körde femkamp och hon hade lite uppdrag. Sedan blev det middag och drinkar ute och lite casino avrundade kvällen. Kom hem vid 2 och sov till 1 idag. Sedan dess har vi flängt runt på stan och fixat det sista inför resan. Nu är det packning som gäller.

Vi hörs om 2 veckor!  

Jobb och resa

KurserHögskolepoängBetygDatum

Pedagogik, etik och psykologi, introduktion termin 1

15.0

G

2007-03-23

Kulturanalys i partnerområdet, T1, inkl VFU 4 p

15.0

VG

2007-06-07

Pedagogiskt arbete med yngre barn I, inkl VFU 5-6 p

30.0

G

2008-01-18

Pedagogiskt arbete med yngre barn II, inkl VFU 6-8 p

30.0

VG

2008-06-05


Fick vg på sista kursen och nu är 1,5 år avklarat. Två månader kvar tills jag behöver tänka på skolan igen. Skönt!

Vad har hänt sen sist?
Midsommar blev lugn. Jag skulle upp halv 6 för att åka till jobbet på midsommardagen. Vi hade lite picknick med min syster som varit och sett Jay-z kvällen innan. När hon åkt hem gick vi en promenad genom ett folktomt Stockholm, gick hem och lagade lite mat och kollade på Jönssonligan. Första midsommar jag inte är hemma i Värmland men det blev mysigt ändå.

Vi har bytt hotell för resan. Vi insåg att vi skulle behöva ha bil under hela resan om vi skulle bo där, för det låg tydligen rätt avlägset. Så vi hittade ett annat hotell som verkar vara bra utanför Palermo. Vi kommer landa i Trapani och ta buss därifrån till Palermo eftersom Ryanair inte flyger direkt till Palermo. Roligare att bo i närheten av den staden också tror jag. Det blir bra, bra. Inte ens en vecka kvar nu, jag längtar! Vi kommer nog behöva lära oss några italienska fraser, de verkar inte vara så bra på engelska där nere. Får gå en snabbkurs hos Sara.

I övrigt har det väl inte hänt så mycket. Jag har jobbat och jobbat. Det tar knäcken på en det där jobbet, är så himla trött när jag kommer hem. Men jag trivs och det är pengar. Nu är jag dock ledig fram till fredag och då är det sista dagen jag jobbar på över två veckor. Sen blir det bara fun and games. Det behöver vi.  ♥


Nu ska jag gå och äta något.

Typiskt


Suck. Folktandvården säger jag bara. När jag var på undersökning för ett par månader sen sa tandläkaren att det var ett hål som skulle lagas. Idag hade jag äntligen en tid hos en annan tandläkare för att min hade ombokat tre gånger pga sjukdom (!). När jag kom dit kollade hon på mina röntgenbilder och sa "ja, det var ett litet hål". Hon petade på tanden, sprang och frågade en annan tandläkare som också kollade och de tyckte att det var för litet och inte behövde lagas, de tyckte vi skulle kolla om en år om det fanns kvar. Det var ju skönt iofs, aldrig kul att laga tänder och så slipper jag ju betala en massa. Men jag hade ju tagit ledigt halva dagen från min enda introdag med tjejen jag ska vikariera för nästa vecka. Bara för att jag tänkte att hålet måste lagas nån gång och det inte fanns någon annan tid ledig förrän i slutet av sommaren! Jag hade verkligen behövt varit på jobbet hela dagen för att lära mig. Men, jaja. De verkar rätt virriga på folktandvården.

Imorgon är det
Where the action is. Det ska bli jättekul :)
Trist nog måste jag jobba på söndag. Börjar 8 så det blir tufft. Och det är min allra första arbetsdag också, har aldrig träffat kunderna jag ska till, vet inte vilka de är eller var de bor eller nåt. Läääskigt. Men det ska väl gå det också.

Ikväll kommer Hans & Annika från Östersund hit som ska gå med oss på festivalen imorgon. Så nu är det dags att städa.

Kram


Here comes the sun and I say..It´s alrightJädrans va härligt det känns nu! Igår var jag iväg på den hemska undersökningen som jag fasat för så länge och det gick bra. Visst, det gjorde riktigt ont trots smärtlindring men det gick ändå bättre än vad jag förväntat mig. Allt såg bra ut och nu är det bara att vänta på provsvaren, min läkare sa dock att hon nästan var 100 procent på att de inte skulle visa något onormalt. Det känns så skönt att jag klarade av det här, att det är över och att jag med största sannolikhet inte har någon allvarlig sjukdom! En sten har lyfts från mitt hjärta. :)
Visst, IBS är väl inte så roligt men det kan jag leva med. Huvudsaken att det inte är nåt allvarligt som sagt.

Nu är det sommarlov också, vilket känns underbart! Jag blev riktigt nöjd med sista tentan till sist. Min syter kom hit i onsdags och vi har glassat och haft en liten mini-semester. Idag var första introdagen på sommarjobbet med massa info så huvudet är helt fullproppat just nu. Himla mycket man måste ha koll på inom hemtjänsten. Det blir spännande. Det var i alla fall en massa trevliga tjejer som ska jobba där i sommar, så jag hoppas att man träffar dem lite i lunchrummet trots att man jobbar själv. Skulle gärna få några fler roliga kompisar i stan, hittade ju inte så många i klassen som man gillade. Klassfesten ställdes förresten in för att det var många som inte kunde. Det får man väl räkna med på sommaren tycker jag, men men. De flesta verkar inte vara intresserade av att ordna nån ny fest heller. Tråkmånsar!
Får hoppas att jag får en roligare klass i höst. Trist bara att ha gått 1,5 år på högskolan utan en endaste liten klassfest eller nåt. Stockholm är ingen vidare studentstad. Men strunt samma nu. Jag är glad och allt känns bra just nu ;)
På lördag ska jag få se Foo Fighters :D