den nya skolan

156424-3

Då har jag gått på Lärarhögskolan i en och en halv vecka. Går i en "klass" på runt 22 tjejer, alla är jättetrevliga. Däremot har vi en jättevirrig lärare i den här kursen som började med att komma 40 min sent till första lektionen. Hon är lärare i pedagogik men man går från hennes klasser tre gånger så förvirrad än man var när man kom. Hon är jättesnäll men man väntar nästan på att hon ska säga att "Okej, det där var ett exempel på hur man INTE ska vara som lärare. Nu börjar vi på riktigt!"

Har varit så himla trött varje dag efter skolan. Det är så mycket nytt och efter att ha gått hemma arbetslös i två månader känns det som om hjärnan har legat i dvala och sakta men säkert håller på att starta om.

Men det är jättekul :) Känns så skönt att känna att jag är på väg nånstans och att äntligen göra nåt vettigt med sitt liv. Dock är jag inte så säker längre på om jag vill satsa på förskolan eller lågstadiet men det finns ju tid att fundera.
Att få arbeta med relationer, att vara en förebild och att hjälpa människor att utvecklas känns jättekul. Men svårt! Man ska kunna se varje elev och deras behov, inspirera dem att vara kreativa och självständiga samtidigt som man måste ha en viss disciplin på dem. Som rektorn sa i sitt tal första skoldagen: "Ni kan vara de som avgör om en person fortsätter att tro på sig själv eller ej."

Jag är jättepeppad på det här nu :)

oh my..

går runt och städar med mtv i bakgrunden och hör nån r n b artist som helt seriöst sjunger med mjuk och kärleksfull röst "i wanna fuuuuck you"
what??
alltså, ni må kalla mig präktig men vad faan är det för låttext? jag kanske har blivit gammal men nu tycker jag faktiskt det har gått lite långt..haha


nyår och så

Hej igen. Nu är det visst ett nytt år då. Nyårsafton blev lite annorlunda i år, baby och jag var själva här hemma i lägenheten men det var ganska skönt ändå. Vi tänkte först följa med Jenny på Aladdin men där var man tvungen att vara 25 för att komma in, så vi stannade hemma istället. Badade bubbelbad, lagade mat och kollade på tv typ. Tror det var nyttigt för mig att inte göra nåt speciellt på nyår, har alltid haft lite ångest över det där. Den där känslan av misslyckande om man inte är på en jättekul fest. Jättelöjligt, men ändå. Nu har jag nog kommit över det, litegrann ialla fall.

Det bästa som hände 2006 var att vi äntligen fick vår fina trea och att jag kom in på lärarhögskolan till vårterminen 07.
I övrigt har det varit lite sisådär, tråkigt jobb och arbetslös,hehe. Men nu ska det bli ändring på det hoppas jag! Ser verkligen fram emot att börja plugga igen och efter allt velanade fram och tillbaka tror jag att jag valt rätt :) Mitt nyårslöfte är att börja träna igen. Springa, simma, badminton (vi köpte racket idag) kanske börja dansa igen? Sen måste jag försöka bli mer positiv i allmänhet! Och genom att publicera löftena här blir de svårare att bryta, hehe.