Underbara sommar


I tisdags fick jag ett ryck och tog en sista minuten hem till Värmland. Insåg att det i princip var sista möjligheten att åka hit och njuta av sommaren innan bebis kommer. Och, Stockholm i all ära men inget går upp emot landet när det är sommar. Jag har hunnit hänga med Josefin, åka till Karlstad med Tina, solat, slappat i hängmattan, ätit god mat och massa jordgubbar och nu väntar jag på att Anneli ska komma ut så ska vi gå ner och sola och förhoppningsvis bada. Ikväll kommer min älskling också. Han har varit i Göteborg och sett ett av hans favoritband genom tiderna, Social Distortion, och han var så lycklig ;) Nu ska han hjälpa Hanna att flytta i värmen men ikväll kommer han hit och så stannar vi till på tisdag nån gång. Jag har verkligen blivit en kärlekskrank på sista tiden så saknar honom enormt.
På onsdag måste vi vara tillbaka i Stockholm dock, för då är det dags att gå till barnmorskan igen.
Går snart in i v. 37...Sjukt!
Nu ska jag ut i solen!

Midsommar

 
Crille och Cherie i Vitabergsparken


Midsommarfirande i Vitan


Tjockis-jag ;)


Fina Cherie


"Vegetarisk sill" som Hanna bjöd på. Gjord på aubergine, jättegod!


Min jordgubbspaj


Anna & Hanna

Eftersom vi inte hade nåt bättre för oss så tog vi hand om lilla Cherie hela helgen. Var så länge sen så det var mysigt men stackarn har blivit ill behandlad av frisören som klippt henne jättekort och gett henne sår på bägge öronen  som vi fick badda på kvällarna. Snart ska flickan till att löpa också så hon var pms-jobbig ;) Plus att hon redan är rätt bortskämd, så hon krävde all uppmärksamhet hela tiden. Men det är väl bara att vänja sig inför bebis :P
Det blev min lugnaste midsommar hittils, förra året jobbade jag men drack en öl till maten i alla fall. I år blev det förståss ingen. Vi var nyktra både jag och Crille och gick först upp till Vitabergsparken för att kolla på midsommarfirandet men kunde inte stanna där så länge för Cherie blev som galen av allt folk. Sedan åkte vi till Jakobsberg en sväng för att grilla hos Hanna. Då var det fina vädret borta så vi satt inne men det var mysigt. Men Hanna var kattakt och det var inte så uppskattat av Cherie, så vi blev inte kvar där så länge heller. Kom hem innan midnatt redan. Resten av helgen har vi ägnat åt promenader med hunden och OC-säsong 1 som vi lånade av Jenny. Mys, mys!

CravingsFörutom att jag var ganska sugen på glass i början så har jag inte haft några cravings under graviditeten. Sedan några veckor har jag dock blivit galen i nektariner, måste ha minst två per dag. Så gott!
Är dock nästan lite besviken för att man inte fått några roliga cravings, får väl se om det kommer något de sista veckorna. Typ saltgurka, oliver och sånt brukar väl vara vanligt, och sånt gillar jag ju inte i vanliga fall så vore lite kul att lite sugen på nåt sånt.

Idag har jag fikat med Hanna, det var jättekul att se henne. Alldeles för länge sen! Vi satt ute i solen som faktiskt var framme idag för första gången på länge. Härligt!

Ny design

Tack till Sara som hjälpt mig att fixa till designen lite :)

Jag sitter här pch lyssnar på lite bra musik på Mtv2. Gillar den kanalen skarpt! Bebis måste ju lära sig vad det är för musik som gäller också ;)
Syrran är på väg hit, vi ska gå och hyra nån film. Crille har fått gratisbiljett till Where the action is den jäveln, så han får se Nick Cave och massa andra bra artister helt gratis med grabbarna. Men jag får trösta mig med att det regnar :P

Känslosvall


Ibland rinner känslorna över. Jag var inne på Lindex en sväng efter att ha ätit lunch med älsklingen. Hittade en så fin body som jag bara kände att den här måste bebisen ha som första plagg på BB. Kom hem och satt mig i soffan med den lilla bodyn och bara lät alla känslor komma. Ibland känner jag så mycket kärlek för Crille och vår bebis i magen att det gör ont. Att man kan älska någon så mycket som man inte träffat än. Det är en sån otrolig lycka och samtidigt så blandade känslor. Dels en oro för att allt ska gå bra, att bebis är frisk och att förlossningen ska gå bra, att allt efteråt ska funka. Dels en oro som är svår att sätta ord på. Livet kommer förändras och det är härligt, spännande, otäckt och sorgligt. Även om vi kommer kämpa för att få tid för varandra och oss själva så kommer vi bebisens behov alltid komma i första hand. Det är nån slags nostalgisk känsla för den tid som varit och den person man varit, som förändras, blandat med en längtan efter det nya, outforskade..Längtan efter att få träffa och lära känna vårt barn. I den sekund som vi möter vårt barn kommer inget att vara sig likt igen. Det kommer vara det största ögonblicket i livet.

Man vill bara skydda denna lilla människa mot allt ont, men det går ju inte. Vi kan bara ge hon eller honom så mycket kärlek och trygghet som möjligt. ♥


Sommarlov

Nu har jag sommarlov! Ingen mer skola på över ett år, känns helkonstigt men ska bli skönt att få nåt annat att tänka på.
Efter redovisningen i fredags tog jag bussen hem till Karlskoga, Tina kom och hämtade mig i sin nya bil och vi åkte hem till min mamma och pappa i knutsbol och satt där et tpar timmar och mumsade frukt och sorbet och snackade.
I lördags åkte jag till Kristinehamn och träffade Josefin. Vi insåg att nästa gång vi ses kanske vi har våra bebisar! Sjukt!
I söndags var det dags att jobba på valet. Anneli och jag fick vara i samma pass så vi satt och jobbade tillsammans med att kontrollera rösterna, kolla leg och pricka av i röstlängden. Jobbade 3 timmar åt gången och därimellan rast då vi åkte hem till Annelis föräldrar.  Var faktiskt ganska kul att jobba och det blev inte alls så jobbigt som jag trodde, plus att jag och Anneli hann umgås en hel del under dagen.
På måndagsmorgonen tog jag bussen tillbaka till Stockholm för att anmäla mig på arbetsförmedlingen (för att jag ska kunna få pengar från försäkringskassan sen när bebis kommer) och sedan vidare till andra delen av föräldrautbildningen.
Så det blev en ganska hektisk helg men det gick bra!

Idag har jag varit ute i Vårby och hälsat på Iwona och hennes 2 månaders bebis Dante. Mysigt! Lite konstigt att se henne utan gravidmage eftersom vi lärde känna varandra när hon var höggravid.

Nu är det snart dags för Desperete Housewives. Så underbart att inte ha någon skola att tänka på! Hoppas det blir lite bättre sommarlovsväder snart bara.

Update

Helgen var underbar. Efter att jag och Maertha solat och babblat bort några timmar i parken i lördags åkte jag ut till Häggvik där Crille var och vi grillade med Robin & Amanda, spelade kubb och umgicks. Det var jättetrevligt och vi kom inte hem förrän 3 på natten, så sent har jag inte kommit hem sen jag blev gravid faktiskt. 

I söndags var det ännu varmare och jag och älsklingen spelade minigolf. Jag förlorade med 30 poäng, men skyller på magen som var lite i vägen. Den är verkligen stor nu, älskar den! Men bebis gör det lite besvärligt för mig, är uppe och kissar typo 3 gånger varje natt och sover dåligt. Bökar runt jättemycket hela tiden gör den också, det är helt underbart men när man ska sova eller när den träffar revbenen är det lite obehagligt. Men häftigt att känna hur stark den börjar bli. 
(Känns hemskt att skriva "den" men vet ju inte vem som gömmer sig därinne) 

Igår var det dags att gå till barnmorskan igen och den här gången hade Crille fått ledigt också, eftersom vi ändå hade föräldrautbildning på eftermiddagen. Min barnmorska är fortfarande sjukskriven så vi fick träffa en gammal mystant som hade hoppat in som vikarie. Hon hade arbetat i 42 år och precis gått i pension. Jätteduktig och gullig, henne skulle jag vilja ha när det är dags för förlossning. Härligt med folk som verkligen kan sitt jobb och brinner för det. 
Allt såg bra ut och bebis ligger kvar med huvudet neråt. Kul för Crille att få höra hjärtat slå också :) 
Barnmorskan sa att av döma av hur jag ser ut så tror hon att det är en pojke men av hjärtslagen en flicka. Så vi får se!
Föräldrautbildningen var också ganska bra, även om jag redan visste det mesta. 

Nu är det bara två dagar kvar i skolan och sedan är det lov! Hela veckan håller vi på och kämpar med grupparbetet och vi samarbetar inte så jättebra, så det tär på tålamodet. Jag har inget engagemang alls kvar, vill bara bli klar med skiten! Snart så. 

Nu ska jag gå och vila lite, sedan försöka plugga lite mer innan kvällen kommer.