Hår & sommarplaner

image14

Har precis varit och klippt mig. Borde lärt mig första gången jag var hos den där frisören att aldrig mer gå dit, men är man snål så är man. Slingorna blev rätt ok, men hon klippte upp håret alldeles för mycket och fattade inte alls vad jag menade. Varför ska alltid alla frisörer puffa upp mitt redan självlockiga och tjocka hår så att jag ser ut som en blandning mellan en pudel och en permanentad tant? Det är bara Sara på Stråt vassare hemma i Karlskoga som lyckats fixa mitt hår så jag blivit nöjd. Annars går jag alltid ut från salongen med totalfönad frissa som gör att huvudet ser jättelitet ut i jämförelse med kroppen.
Tror jag ger upp kampen mot mitt bångstyriga hår och bara låter det växa ut. Då faller lockarna finare och jag slipper välja mellan att platta håret varje dag eller gå runt och se ut som en knappnål!

Om ett par timmar ska jag träffa Chibbe. Ska bli så kul att sitta och skvallra ett par timmar med henne, blir så sällan nu när hon inte bor i Sverige längre. Ikväll kommer hennes pojkvän Josh från England och de ska sova en natt hos oss innan de beger sig hem till Värmland.
Appropå Värmland åker jag hit på tisdag och har lite sommarlov ett par dagar. Ska bli så härligt.  På torsdag kommer även Crille ner och så firar vi midsommar där :) Midsommar ska firas på landet, så är det bara. På söndag åker vi upp till Stockholm igen och möter min syster på Arlanda. Sedan ska jag jobba två dagar, för att introduceras och gå brevid en annan tjej. Sedan blir det ledigt ett litet tag till innan sommarjobbet sätter igång på allvar i mitten av juli. Vi hade utbildning den här veckan, läkemedelshantering, förflyttningsteknik och sånt. Det var svårt och mycket att lära sig men det känns kul i alla fall. Allt har verkligen löst sig så bra, jag får vara ledig över midsommar och kan möta syrran på arlanda samt vara ledig när Anneli kommer upp plus att Crille och jag får några dagar då vi båda är lediga och kan hitta på nåt. Sen får jag jobba från mitten av juli tills skolan börjar och få lite pengar. Det blir perfekt det!

(bild:http://www.pruikenwinkel.nl/images/afro-pruik.gif)

tjuvlyssnat.se

För ovanlighetens skull var det frågan som kom som en blixt från ovan

Västgöta Nations pub, Uppsala

Två kvinnliga utbytesstudenter ~22 jobbar i baren. En lätt berusad man ~22 kommer fram och vill beställa.
Mannen: Vad har ni för öl på flaska?
En av utbytesstudenterna: Sorry?
Kunden (ser lätt desperat ut): What flashes have you got?


velig

Jag kommer med största sannolikhet att få sommarjobbet på ett äldreboende här i stockholm, hon skulle bara ringa min referens först och jag kan inte tänka mig att hon skulle säga något negativt.
Och det vore jättebra med sommarjobb, en nya erfarenhet att skriva in i CV:et och framförallt pengar.
Men jag vet inte, det känns inget kul.
När det är sommar då vill jag vara hemma i Värmland. Hemma på landet. Jag behöver inte vara ledig men jag vill ha möjlighet att ligga hemma i trädgården och sola med syrran och snacka skit. Jag vill kunna ta mina långpromenader på grusvägarna. Jag vill kunna plocka mina egna jordgubbar. Jag vill kunna gå till sandstranden på 5 minuter. Stockholm är underbart, men jag vill inte behöva åka tunnelbana för att komma till en badplats! 
Jag känner mig som en bortskämd unge men så är det....Vore jättedumt att säga nej till jobb jag vet. Men jag vill inte jobba hela sommaren med gamlingar här  i sthlm. Visst man får några lediga helger men det är inte samma sak, ska man åka hemma under en helg kommer man stressa ihjäl sig för att hinna med allt. Jag vill kunna vara ledig när Anneli kommer hit och hälsar på. Jag vill kunna möta min syster på Arlanda när hon kommer hem från sin långresa. Och det kommer jag antagligen inte ha möjlighet till om jag tackar ja. 
Men sen har jag ju min älskling här. Vill ju inte låta honom sitta här själv heller och han måste ju jobba större delen av sommaren. Visst, han kan ju komma ner ett tag men man vill ju ha varandra nära jämt.

Jag behöver pengar, men det var inte så jättebra betalt och åker jag hem bor jag ju gratis så jag tror jag klarar mig, även fast det blir knapert. 
Frågan är, är pengar det viktigaste?

Råd, tack!  


sommarNu är det sommar på riktigt! Igår var jag och älsklingen på Skansen och kollade på djur, det var jättemysigt. Mitt nya favoroitdjur är gråsälen, så jäkla charmiga. Efter att vi vart på Skansen tog djurgårdsfärjan in till stan, mötte upp Jenny och tog en öl i Kungsträdgården. Sen åkte vi hem och kollade på Sverige-Danmark matchen med Hanna och Ante. I slutet var det nån dansk idiotsupporter som sprang in på planen och slog till domaren. Matchen avbröts och Sverige vann. Vad det där idioten ska få skämmas nu. Läskigt med folk som tar sport på sånt allvar.  

Har haft praktik nu i två veckor, var på en förskola i sumpan och det var jättekul, barnen var underbara och personalen jättetrevlig. Känns verkligen som jag valt rätt utbildning och vill bara ut och jobba mer nu.
Nu är det bara en vecka kvar i skolan, sen är det sommarlov. Men först ska en hemtenta in och en gruppredovisning göras.
Imorgon ska jag på intervju också, på ett äldreboende. Skulle verkligen behöva ett sommarjobb så håll tummarna!

Allt är jättebra just nu, förutom en sak som jag fick reda på igår.
Vet inte hur många gånger jag har läst det du skrev. Jag trodde vår vänskap var jättebra och att vi kunde berätta allt för varandra och så skriver du en sån där sak... Snacka om att känna sig dum, jag vet ju inte ens vad det är jag har gjort. Känner mig sårad, att du är rädd att förlora tilliten till mig, du ska alltid kunna lita på mig. Har du inte högre tankar om mig än så? Känner mig lessen, du ska ju vara en av mina bästa vänner. Känner mig lite irriterad också, varför skriver du en sån där sak nu helt plötsligt, du visste väl att jag skulle fråga vem det handlade om? Varför skriver du så om du inte vill berätta vad det är. Här får jag gå runt med en klump i magen och känna mig dum. Vad kan vara så hemskt så att du inte kan säga det? Jag har tänkt och tänkt och tänkt men kan inte komma på nåt. 
Känns lite löjligt att skriva här men du vill ju inte prata om det och jag var tvungen att skriva av mig lite. Jag kan bara hoppas att det löser sig, du betyder så mycket för mig. (och det hoppas jag att jag fortfarande gör för dig också?)

Men nu ska jag försöka skaka det där av mig, annars mår jag bara dåligt.