Glad mamma

Tack till snälla Sara som uppdaterat min design lite :)

Ni vet ju att vi har haft väldiga problem med Caspers sömn. Efter månader av sömnbrist för hela familjen där vi provat allt och inget funkade började vi med Anna Wahlgrens sömnkur. Vi är i inne på 4:e dagen och hittills har det gått jättebra. Han sover! I natt sov han 9 timmar i sträck. Det är helt otroligt och vi är så mållösa :) Ska skriva mer om detta sen...Ville bara skriva att vi är så glada att nåt händer!

Casper blev 6 månader i söndags och den tredje tanden passade på att bryta igenom. Stora killen! Kan inte förstå att han är ett halvår, vad hände? 

Har precis beställt lite grejer från Ellos rea. En klänning till mamma, lite kläder och en overall till plutten så att vi kan byta till sittvagn. Snart är det dags att väcka Casper som sover middag i sin säng (helt sjukt bara det!)Bilder från Jul & Nyår

     

Jul i Knutsbol

     

Nyår i Östersund  


Namnsdag

Igår hade Casper sin första namnsdag!
Kasper, Melker och Baltzar har namnsdag den 6:e januari, det var tydligen de tre vise männen. (Crilles reaktion: Men fan, då fick han ju ett bibliskt namn ändå!) 

Casper var inget namn vi hade funderat på. Vi hade bestämt flicknamn men kunde inte enas om pojknamn. Crille ville absolut att bebisen skulle heta Timothy om det blev en pojke men han var nästan säker på att det var en flicka. Jag trodde mer på att det var en liten pojke i magen och skrev en lång lista med fina pojknamn, men inget föll Crille i smaken. Mina favoritnamn var Oliver, Philip och Benjamin. När bebisen väl kom sa Crille att jag fick bestämma vad han skulle heta, men han såg inte ut att heta nåt av de namnen jag funderat på. Så han fick heta Tim prelimineret de första dagarna på BB, men det var inte riktigt rätt. Sedan när vi satt och klurade sa Crille "Caspian eller Casper då" och jag tänkte "Ja kanske Casper..."
Då stod alternativen mellan Tim, Casper eller Simon. Jag kollade länge på den underbara lille bebisen som låg och sov i sängen under sin tummenfilt och brevid den lilla goseapan som Crille varit och köpt till honom på pressbyrån vid sjukhusets entré.  "Ja, jag tror att det är en Casper. " sa jag. "Ja, men då bestämmer vi det nu!" svarade Crille och så blev det.
Idag tycker vi förståss att det är världens finaste namn :)
I andra namn heter han Valdemar efter Crilles farfar, vilket var bestämt sedan länge.

Kasper, Casper är ett mansnamn, kanske av persiskt ursprung som betyder "skattmästare". En annan variant av namnet är Jesper.
Kaspar var enligt kristen mytologi jämte Melker och Baltsar en av de tre vise män som uppvaktade Jesus vid hans födelse. Namnet har sedan mitten på 1990-talet ökat kraftigt i popularitet och är nu ett av de 50 vanligaste mansnamnen. I den vuxna befolkningen finns det emellertid inte ens 400 som heter Kasper. 31 december 2005 fanns det totalt 4 546 personer i Sverige med namnet Kasper eller Casper, varav 3 774 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 477 pojkar namnet, varav 413 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 6 januari - trettondedag jul, sedan Namnsdag#2001 års namnsdagslängd 2001. Innan dess hade Kasper namnsdag 20 oktober.