DegerforsIgår när jag var på väg till skolan träffade jag på en granne i trappan som var i färd med att flytta. Vi pratade lite och det visade sig att hon har bott i Degerfors som liten. Hon pratade om hur fint det var där de bodde i de gamla trävillorna vid älven. Jag fick ett litet sting av hemlängtan faktiskt. Säga vad man vill om Degerfors, men det är min hemort och man har så himla många minnen därifrån. Har nån slags hatkärlek till det stället.
Snart är det i alla fall jul och jag får åka hem och träffa mina älskade föräldrar och katterna. Och så alla vännerna förståss, även fast de flesta inte är från Degerfors utan från andra ställen omkring. Känner ingen som bor kvar i Degerfors och tur är väl det. Det är ett ställe man ska komma ifrån. Sen kanske vissa vill komma tillbaks senare, men man måste bort ett tag i alla fall tror jag.

Nu är det friskis som gäller!

Puust


Oh herregud vilken dag. Mina ögon står i kors. Som vanligt var jag ute i dålig tid med hemtentan, jag blir så less på mig själv. Den här gången var det extremt. Idéhistorikern till lärare har lagt undervisningen på en nivå som gjort att klassen har suttit som frågetecken varje seminarium. Visst kan det vara intressant med utbildningsreformer och politik men läraren har gått in alldeles för djupt på ALLT, det har verkligen blivit för mycket att ta in. Politk, filosofi, historia..på så kort tid.
Därför har jag känt att jag inte haft en aning om vad jag ska skriva om och bara skjutit upp det. Så var vi i Örebro i helgen och i söndags var jag bakis så det blev inget pluggande. Jag brukar klara att skriva hemtentorna på 2-3 dagar men den här gången hade jag tagit mig vatten över huvudet, insåg inte hur mycket det var att skriva och hur svårt det var. Idag har jag suttit konstant sen imorse och skrivit och nu gav jag upp. Hade kunnat sitta nån timme till innan det måste postas 20.00 men det gick inte mer. Helt stopp.
Hade jag haft en dag till på mig hade det här nog kunnat bli bra, men nu blev det bara skit. Det ska otroligt mycket till om jag blir godkänd av den här stränge läraren för det här blajjet. Får jag ett E blir jag överlycklig, men det blir nog svårt...
Dumma mig!

Fredagen


Det enda duktiga jag har gjort idag är att träna på förmiddagen. Pluggningen har det inte gått så bra med. Har så svårt att koncentrera mig på litteraturen. Intressant kurs, men så himla jobbig. Jag är glad att jag har Medine i min klass och arbetslag, hon är en riktig pärla.
Ikväll hängde jag med syrran här hemma. Vi pratade, målade naglarna, åt lite godis, kollade på Idol. Har inte alls följt Idol i år, men tycker det är så himla dåligt att Anna med en sån otrolig röst får åka hem.

Skulle behöva sova nu men är konstigt nog inte trött. Får dock tvinga ner mig själv i sängen, för imorgon ska vi upp tidigt och åka till Örebro för att hälsa på Anneli & Per. Ska bli kul!
Godnatt!

Friskis


Igår fick jag ett ryck och åkte iväg till friskis & svettis i Jakobsberg där jag tränat förut och köpte ett månadskort. Jag hade verkligen inte råd, men det är ialla fall billigare än här inne i stan och dessutom är det skönare när det är ett ställe man känner till + att jag kan träna med Hanna. Less på att vara tjockis nu och känner hur det verkligen kryper i kroppen av att bara sitta inne och läsa hela dagen. Skönt värre att komma igång men när jag kom hem var jag sjukt trött. Idag har jag varit duktig och pluggat, diskat, dammsugit och tvättat. Nu är det dags att äta lite och sen Desperete Housewives ikväll!

Lägenhetsjagande..Jag är så less på det här lägenhetssökandet. Vi lägger annonser på blocket, björnsbytare, sätter upp lappar...
Så får man bara svar från typ Märsta eller Rågsved eller andra förorter långt bort, trots att vi tydligt har skrivit vilka områden vi kan tänka oss att bo i. Det är inte det att vi måste bo inne i stan, men när vi har en sån fin lägenhet med så centralt läge så vill man ju inte byta ner sig mot nåt som är värt mindre. Så är det.
Eller alla de här svaren där folk berättar sin livshistoria och frågar om vi inte kan hyra ut i andrahand. Jag vet att folk är desperata efter nånstans att bo, men vart ska vi bo då har de tänkt?
Sen får man några positiva svar och får massa förhoppningar på en gång, men så skiter det sig alltid av nån anledning. Oftast för att vi inte har någon sovalkov så tackar folk nej. Eller som lägenheten vi kollade på igår. Bra läge, men inte speciellt fräsch. Ändå hade de mage att begära 100000 kr emellan!? Hejdå.

Det ska fasen inte behöva vara så att man ska tvingas köpa sig en bostadsrätt eller flytta hem för att få någonstans att bo. Flyttar man hem finns det ju förövrigt inga jobb. Och då tycker politikerna att man ska flytta på sig för att få jobb, men vart de tycker att man ska bo det vettefaan? Satsa på att ordna arbetstillfällen runt om i landet, alla ska inte behöva flytta till Stockholm. Och vi som ändå vill bo här, vi ska få välja om vi vill köpa eller hyra bostad.

Jag är så less, vill bara ha en större lägenhet nu. Ett riktigt hem. Men vi blir nog fast här längre än vad vi räknat med.

Grått och trist..


November är nog den sämsta månaden på året. Det enda jag har lust med är att ligga i soffan under en filt coh äta godis.
Tänkte jag skulle ta en långpromenad idag eftersom magen min börjar se ut som en gravidmage..Men det regnar ju bara så det gick bort. Skulle så gärna börja på friskis igen, men pengarna finns inte nu tyvärr. Hoppas jag kan köpa ett månadskort i alla fall efter den 25:e. Är så less på att leva på 7.000 i månaden. Nu har jag dessutom shoppat lite och klippt mig och gjort slingor så har redan fått ta av sparpengarna. Usch! Inget ska man få unna sig som student. Dessutom har jag varit tvungen att köpa massa kurslitteratur, och det är ju inte billigt, trots att jag köper en del begagnat. Jag undrar hur många böcker man har läst hittils under sin utbildning? Bara den här terminen är det runt 20 böcker.
Kommer antagligen få ta ännu mer av sparpengarna, för nästa helg ska vi förhoppningsvis till Örebro för att hälsa på Anneli & Per. Men sånt lägger jag gärna pengar på! Saknar min Anneli.

Äsch, tråkigt att prata om pengar och detta var inte menat som ett klago.-inlägg men jag antar att humöret inte är på topp just nu.
Hade en mysig helg i alla fall som piggade upp. Myskväll på fredag, vin med Maertha & Christian på lördag och så bjöd baby mig på bio i söndags. Saw 5 såg vi, gillar de filmerna men nu börjar det bli lite utdraget. De borde ha slutat efter 4:an men känner på mig att det aldrig kommer sluta. De tjänar väl så mycket pengar på de filmerna så. 


Gå med!Gå med i första demonstrationståget på Internet

Just nu demonstrerar vi för rimliga hyror på vår sajt hallåpolitiker.se. Gå med i Sveriges första demonstrationståg på Internet och visa att vi är många som tycker det är fel att marknaden ska bestämma hyrorna.

Ett steg i rätt riktning

..Otroligt trött idag och väldigt omotiverad till att gå till seminariet. Men, men... 

Dagens glada nyhet: Obama vann!

Veckorna går...

Veckorna går så fort så det är helt sjukt. Är det för att man börjar bli gammal eller?

I veckan har pappa varit här i Stockholm en snabbis på föredrag. Vi gick ut och åt med honom och så fick han prova att spela lite guitar hero. Det gick väl sådär, haha.
Sedan har jag klippt mig och gjort nya slingor. Efter en del överväganden är min hellugg förvandlad till en snelugg. Helluggen var fin när jag fick till det, men nu när det regnar så mycket blir den så lockig och ful. Lättare att sköta en snelugg. Sedan la vi brunaktiga, beiga och blonda slingor. Mycket nöjd är jag.

Igår hade vi seminarium. Läraren är, hm, lite speciell. En tjej kom 10 minuter för sent och han sa att hon skulle få en kompletteringsuppgift som straff. Vi trodde att han skämtade men det gjorde han inte. Alla som kommer för sent får en extra uppgift. Lite överdrivet tycker jag.

Efter skolan åkte syrran och jag till Skärholmen och shoppade lite. Hittade en del trevliga fynd. Sedan åt vi nachos, åkte hem och kollade på sex and the city-filmen, som jag inte sett än. Den var bra och jag satt med lite tårar i ögonen stundtals. Jag blir i och för sig väldigt lätt rörd, men jag tycker att de skildrar riktig vänskap på ett så fint sätt i filmen.
Syrran sov över här och i morse (läs:förmiddags) gick vi ut på en rask promenad innan frukost. Det var så där härligt soligt och krispigt kallt i luften. 

Ikväll skulle vi egentligen haft halloweenfest här. Men Crille var inte så jättesugen på det, eftersom det varit en del fest här på sistone och det är himla lyhört. Måste ju tänka lite på grannarna. Dessutom är det egentligen för litet för att ha en fest för 10 pers här, det håller jag med om. Sen var det några som inte kunde komma och då tappar jag lite lusten. Vill ha alla som är bjudna här för att det ska bli kul.
Hoppas att vi hittar en större lägenhet snart, vill kunna bjuda på middag och fest. Att ha ett sovrum vore rätt skönt också.