KärlekMagiskt

Kolik?

Casper ligger i babysittern här brevid och spanar med ögon stora som tefat. Nyss kollade han på nallen som hänger ovanför honom, log stort och sa "aoow". Sötnosen!

Det går upp och ner med magen. Var hos läkaren igår och hon sa att det antagligen är kolik, men det är ju inget som syns på undersökningar. Det var inget annat fel på honom i alla fall, och det känns ju skönt att veta. Hon märkte att hans mage var jättespänd och att det var en massa gaser som inte kommer ut. Det bubblar ju jämt i magen på honom och han trycker så han nästan blir blå i ansiktet, stackarn.
Men jag är ändå lite tveksam till om det är kolik. En ganska mild sån i så fall, för jag föreställer mig att kolikbarn skriker konstant.  
Vissa dagar är det inte mycket skrik alls, kanske bara nån timme och andra är värre, då är det gnäll nästan hela hans vakna tid.  När läkaren frågade hur mycket han skrek så svarade jag efter den sammanlagda tiden han skriker under ett dygn (bortsett från när det är för att han är hungrig eller så) och kom på sen att hon kanske menar hur länge han skriker i sträck? För det är sällan flera timmar i sträck (även om det händer ibland), utan det kommer och går i attacker under en kväll och även lite på dagen. Sedan tappar man ju lite tidsuppfattningen när man försöker trösta en bebis som skriker hysteriskt.

När man läser på nätet står det så olika överallt, på vissa sidor står det att det är kolik om barnet sammanlagt skriker mer än 2,5 timmar per dygn mer än 3 gånger i veckan och på andra ställen om det skriker mer än 3 timmar i sträck varje dag.
Men egentligen spelar det väl ingen roll vad det är för diagnos, ont i magen har han ju. Man får försöka komma ihåg att det går över. Han är ju glad mellan varven i alla fall.
Och än så länge är det hanterbart för oss också med skriken, man har vant sig lite. Men jag hoppas ni har förståelse för om jag inte hinner/orkar höra av mig så ofta.
Har köpt pysventiler som ska släppa ut gaser, så ska prova det ikväll och hoppas att det hjälper.

Han verkar uppföra sig när det är folk här i alla fall, haha. Mamma och pappa var här en sväng förra veckan och då skrek han inte mycket alls. Sedan kom Anneli och Per i fredags och hälsade på honom, och han skrek inte mycket alls under hela helgen de var här. Sen drog han igång i söndags när de åkt!
Det var jättekul med besök i alla fall och helgen gick jättefort. Kommer snart åka hemåt Värmland och hälsa på med lillen också. Och så ska vi till Östersund men vi väntar tills Crilles syster har fått sin bebis, vilket kan vara när som helst. Då ska Casper få träffa sin kusin :)
Fler bilder finns på min
bilddagbok