Vart köper man självdisciplin?


Har haft en jäktig vecka med tentainlämning och redovisning. Vi hade sex sidor att skriva, och mer än två veckor på oss. När börjar Åsa skriva? Jo, i söndags, två dagar före inlämning. Vad bra. Fick sitta hela måndagen och svettas och så gå upp tidigt för att göra klart det sista på tisdag innan inlämningen. Jag har verkligen ingen självdisciplin. Har alltid varit så här, jag kan inte göra saker i tid, försöker jag så blir det bara nåt halvhjärtat. När jag sen bara har jättelite tid kvar då skriver jag som bara den och det brukar faktiskt bli bra också, men jag hinner sällan få med allt jag vill ha sagt. Hade jag börjat i tid skulle jag ju kunna skriva ännu bättre. Jag skulle dessutom kunna hinna med andra saker dagarna innan inlämning, t.ex äta, duscha, svara på tilltal ;) 
Efteråt säger jag alltid "Det här var sista gången, nästa gång ska jag börja i tid". Suck.
Bara att hoppas på att jag lär mig nån gång.

Det är himla skönt att det är klart. Tjejerna i min arbetsgrupp gick ut och drack lite öl efter redovisningen för att fira, det var trevligt men kändes lite konstigt att beställa stork stark klockan 12 en tisdag. :P  
Så nu har jag kopplat av ett par dagar och det är dags att börja läsa inför det nya momentet. Två böcker till på måndag, wohoo. Men ikväll ska jag ta det lugnt. Funderar på att dra iväg och träna nu, har inte hunnit med nåt pass sen förra torsdagen så det skulle vara skönt.


Skulle vilja åka till Göteborg imorgon och gå på Bonnies födesedagsfest, men måste tänka ekonomiskt. Min timrapport kom bort i flytten så jag har inte fått nån lön heller. Har skrivit under rapporten nu men vet inte när jag får pengarna..Har ju csn så jag har så att jag klarar mig men ska försöka leva sparsamt. Sommaren gick hårt åt på min ekonomi.

Hoppas att vi kan åka ner till Göteborg nån annan helg framöver, vore så kul att träffa Bonnie, var snart ett år sen vi sågs. Roligast av allt vore ju om det vore hela gamla tjejgänget, Anneli, Bonnie, Chibbe och jag. Men det är inte så lätt när en bor i Göteborg, en i Karlskoga, en i Stockhom och en i England.
Men kanske i jul? Saknar de tjejerna, det är få gånger man skrattar så mycket som i deras sällskap.  


Riga, flytt och skola

Helt plötsligt var det höst. För ett par veckor sedan bodde jag i Mariehäll, jobbade på äldreboendet och det var sommar. Nu bor jag på Fridhemsplan, går i skolan och det är rusk-höst. Men..it´s goood. 

Min sista lediga helg innan skolan drog igång var vi i Riga med mamma och pappa. Vi lämnade kaoset av flyttkartonger hemma och drog iväg på en mini-semester. Riga var jättemysigt och en upplevelse att se en baltstat, även om det var lite mer "turistit" än jag trodde, i alla fall de delar vi såg. (Men hur mycket av det verkliga livet ser man egentligen som turist?) Jag vet inte, jag hade kanske föreställt mig att det fortfarande skulle vara bara svält och elände och alla skulle bo i skjul eller nåt :P 
Det var skönt att komma bort lite. Vi åt god mat, drack lite öl, traskade runt i stan, shoppade och åkte till Jormala (Rigabukten= flera kilometer gång sandstrand) Tyvärr var det lite för kallt för att bada men jag har ialla fall doppat fötterna i Östersjön nu.  
Direkt när vi kommit hem från flygplatsen var det dags att packa flyttlassen och dra vidare till Fridhemsplan. Crille fick hjälp av Håkan och Robin medan jag stannade i lägenheten och städade det sista. Jag tror vi var klara vid 23 på kvällen. Nästa dag började jag skolan. Ny klass igen, den verkar bra. Nu ska vi ialla fall gå med samma människor hela terminen så förhoppningsvis hinner vi lära känna varann. Det är så mycket roligare att läsa inrikting än det allmäna utbildningsområdet, nu får vi läsa pedagogik och allt det roliga. 

Det tog ett tag innan vi kom i ordning i lägenheten. Det var så många lådor och tjoffs att det var svårt att föreställa sig att det fanns en lägenhet bakom allt bråte. Men det gjorde det och nu när vi kommit i ordning är det jättemysigt!
Känns ofattbart att vi bor i en sån himla mysig lägenhet med ett så bra läge. På lördag har vi tänkt ha en liten inflyttningsfest. Har inte bjudit så jättemånga men det är väl lika bra eftersom det är så litet.  

Den här veckan har jag varit ute på VFU (läs: praktik) på samma förskola jag var på i våras, men på en avdelning med lite äldre barn. Det känns bra eftersom jag trivdes jättebra där och min handledare är hur trevlig och duktig som helst. Det är lite tråkigt att det bara är en vecka. Nu när man börjat komma in i rutiner och fått en bra kontakt med alla barn. Speciellt vissa har man fått speciellt kontakt med, som de underbara pojkarna som alltid vill leka bilar med mig och som jag har byggt båtbana åt i sandlådan varje dag. "Åsa, åsaaa, kolla. Jag har med mig mina blixten-bilar och racer-bilar idag!"  "Fröken, du kan vara den här båten. Det är en räddningsbåt för jag håller på att sjunka" Det är verkligen kul med barn, men man blir trött. Har däckat varje dag när jag kommit hem och inget skoljobb har blivit gjort. Så det är väl lika bra att sätta igång nu.
Tjo.