God morgon!


Igår regnade det mest hela dagen här i morse vaknade man till strålande sol, härligt!
Idag är det då dags för det stora bröllopet..Något ingen kan ha missat, speciellt inte vi som bor inne i Stockholm. Och ja, jag erkänner att jag kommer titta. Jag är inte ett dugg för monarki och tycker egentligen att hela grejen är jättelöjlig men ändå är jag nyfiken och kommer sitta bänkad framför teven. 
Ikväll ska jag till Maertha också för en vinkväll! Wiie!  

Snart ingen bebis längre..


Igår var sista gången på Öppna förskolan för sommaren. Och eftersom det är babygrupp upp till ett år så kan inte Casper komma tillbaks dit i höst. Det kändes jättevemodigt att gå därifrån! Vi har haft så himla roligt där de senaste månaderna, varje tisdag och onsdag. Jag har träffat massa trevliga mammor och Casper har lekt järnet och trivts jättebra där. Det är också grejen att Casper håller på att bli så stor som är lite vemodig...Han är knappt nån liten bebis längre...Vad hände? I höst är min mammaledighet slut och jag ska börja plugga igen. Det ska bli kul men jag hade gärna varit hemma ett tag till. Det är dock Crilles tid med Casper och det kommer bli jättebra.


Mammas lilla plutt här cirka 3 månader..

Och idag, snart 11 månader..BoktipsDelar med mig av ett boktips till er mammor. Ketchupmamman av Karin Lindell är så himla rolig. Gillar´t!

Ölprovning & fotoutställning

Förra året när min pappa fyllde 60 år fick han ölprovning i present från oss. Så mamma och pappa kom upp till oss i helgen och i lördags gick Crille och pappa på ölprovningen i Gamla stan. Det hade varit jättetrevligt sa de, med irländsk öl som sällskap kunde de nog inte varit annat än nöjda.

Mamma och jag passade också på att gå på Fotografiska museet och se Anne Liebovitzs underbara utställning. Är så imponerad av hennes bilder. Fotograf är nog mitt absoluta drömyrke, tänk om man haft den talangen.
Det var även ett par till utställare, varav en var Lennart Nilsson med hans klassiska bilder på barnets utveckling i magen. De var också helt fantastiska!
Man borde gå oftare på foto- och konstutställningar. När jag gick på estetlinjen på gymnasiet var man ju iväg ganska ofta och det är så så roligt. Hur kunde jag glömma bort det?

I söndags åkte vi ut till Djurgården en stund och gick en promenad och fikade innan mamma och pappa åkte hemåt Värmland igen. 

 
   Skydda mot sol


Ni som har bebisar, hur skyddar ni dem mot solen? Jag tycker det är jättesvårt att veta. Har hört från många håll att man inte ska använda solkräm innan de är 1 år?? Jag och en mammakompis gick till apoteket och frågade och fick mest svaret "ja, om ni MÅSTE utsätta dem för sol så använda denna kräm.." Självklart har jag alltid Casper i skuggan men när man är ute och går kommer det ju ibland lite sol på honom, speciellt på händerna som alltid sticker ut från sufletten. Vet inte om jag vill smörja in händerna, tummen är ju ofta i munnen liksom..
Kläder skyddar ju bra, men det blir varmt också med långärmat och långbyxor. Vi har så mycket fina kortärmade bodys som man vill använda nu, men man kanske borde ha långärmat jämt för att skydda från solen, eller? Solhatten är såklart alltid på. Eller, mamma sätter på det sjuttioelva gånger snarare. Casper tycker det är kul att ta av sig den och slänga på marken. Skulle ha köpt en med knytband!