Högt blodtryck

Förra veckan hos barnmorskan hade mitt blodtryck stigit så igår skulle jag tillbaka för att kolla extra och då hade det stigit ännu mer. Hade 143/92 hos bm så jag blev jätteorolig. Men jag hade ingen äggvita i urinen i alla fall, vilket var bra. Högt blodtryck kan vara tecken på havandeskapsförgiftning, om man får äggvita också. Jag har mått illa och varit lite yr de senaste dagarna och det kan vara symtom. Barnmorskan tyckte inte alls jag såg pigg ut, och det känner jag mig ju inte heller men det är så svårt att veta vad som är normalt och inte. Jag menar, hur många mår tiptop en vecka innan de är beräknade att föda?
Jag såg att min barnmorska blev orolig också, och då börjar man ju nästan grina. Fick lägga mig och vila ett tag så kom hon och tog ett nytt blodtryck och då hade det sjunkit ialla fall vilket var ett bra tecken.
Men jag hade också gått upp nästan 2 kg sen förra onsdagen, alltså har jag svullnat upp massa mer, vilket man också gör om man får havandeskapsförgiftning :/
Så, blev skickad till specialistmödravården. Crille tog bilen från jobbet och gjorde mig sällskap. Där fick jag ligga med ctg-kurva ett tag där de mäter bebisens hjärtslag och mina sammandragningar. Jag hade tydligen många sammandragningar som jag inte kände av. En kraftig kände jag dock. Den gjorde inte ont, men var obehaglig. Hur ska det kännas sen då när de gör ont också? Gulp...
Bebisen mådde bra ialla fall och läkaren kollade så att det fanns mycket fostervatten också.
Ska tillbaka på onsdag för att kolla igen och måste ringa förlossingen om jag får några symtom som ont i huvudet, flimmer eller ont i magen.
Eftersom havandeskapsförgiftning kan vara farligt för barnet leder det ofta till att man blir igångsatt men eftersom det är så nära ändå nu så vill de vänta och hoppas att det kommer igång av sig självt. Vilket jag hoppas det gör snart ju! Vill inte bli igångsatt..

Så nu får jag bara vila...Jag fick inte ens laga mat för Crille igår...Haha, kommer bli jättetråkigt att inte kunna göra nåt men får försöka njuta av det och inte oroa mig för mycket. Men det är svårt.

Jag som ville baka och laga mat så man kan lägga i frysen, lär väl inte hinna laga mat när bebis kommit. Men det får jag väl strunta i.
Typiskt, har ju haft en så smidig graviditet och så ska det hända nåt sånt här på slutet. Suck.


Kommentarer
Postat av: Chibbe

hjärtat mitt, vad orolig jag blev nu trots att du skriver att allt verkar bra. Usch jag hoppas verkligen att allt går bra för dej & bebis nu, jag tänker på er varje dag. Inte långt kvar tills ni får se erat underverk gumman, jag kan bara föreställa mej hur ivrigt du vill träffa den lilla krabaten. Saknar dej hjärtat. Puss

2009-07-21 @ 13:32:55
Postat av: Sara

jag kommer o lagar mat o bakar åt dig när jag kommer hem från skogen don´t worry be happy, de kommer gå bra tror ja!

2009-07-21 @ 14:55:33
Postat av: Malin

usch va jobbigt! Men lita på läkarna, dem brukar kunna sitt :) Det kommer bli jätte bra tror jag! Snart tittar dem ut, och då får du annat att tänka på :)

Postat av: Sara

Ta hand om dig!

2009-07-21 @ 23:35:40
URL: http://ullna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback